Ritsen…. Soms zit je er met je haar tussen, je beschadigt je nagels óf hij zit weer eens vast. Ondanks de pechgevalletjes die we af en toe hebben, kunnen we de rits niet wegdenken uit ons dagelijks leven. Dit was dan ook ooit de reden om Ritsendag in het leven te roepen. Een dag waarop we even stilstaan bij de rits.

De ritsen in Twipp tassen

2 jaar terug heb ik heel bewust de keuze gemaakt om in elke tas dezelfde ritsen te plaatsen. Ik wilde door middel van fournituren eenzelfde uitstraling geven aan de tassen. De meest bekende rits is toch wel degene met een balletje eraan. Ze worden standaard in de voorkant van de tas verwerkt. Ik vind dat de ritsen een luxe uitstraling geven aan de tas.

Ik heb heel bewust gekozen voor YKK ritsen. Dit zijn de meest bekende ritsen die er te verkrijgen zijn. De rits in je jeans of jas, is hoogstwaarschijnlijk een YKK rits. De ritsen staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, ze zijn de grootste leverancier van ritsen ter wereld. In 1964 startte YKK als producent van ritssluitingen in Sneek. Het was daarmee het allereerste Japanse bedrijf dat zich in Nederland vestigde. 

Twipp ritsen

Het is best wel een droom van me om mijn eigen gepersonaliseerde ritsen in de Twipp tassen te plaatsen. En als ik aan depersonaliseerde ritsen denk, dan denk ik dus aan ritssluitingen met mijn logo erop. Mooie zilvere glimmende ritssluitingen met duidelijk TWIPP erop. Dat is dus nog iets waar de komende jaren aan gewerkt zal worden. Of naja… naar gezocht zal worden. Want ik wil er zeker van zijn dat de ritsen van goede kwaliteit zijn. Dus mijn zoektocht zal ik voortzetten, ik houd jullie op de hoogte! 

Sta jij even stil

Na ongeveer 300 woorden ben ik toch wel uitgepraat over ritsen. Ik hoop dat ik jullie bewust heb ik gemaakt van de ritsen die jullie dagelijks gebruiken. Ik weet bijna zeker dat jullie straks niet normaal naar de WC kunnen gaan zonder even naar jullie ritssluiting te hebben gekeken. ‘Graag gedaan’ zeg ik dan maar! 

Ik ga ondertussen verder met de voorbereidingen voor het Buytenlust Festival in Oostvoorne, deze staat op 16 juni gepland. Ik zal er te vinden zijn met een kraampje vol met tassen, riemen en toilettassen. Binnenkort volgt er meer informatie! 

rits