Een aantal waren er al van op de hoogte maar voor de meeste komt het als een verrassing. De dokterstas stond al een tijd op mijn wensenlijstje. Het is een tijdloos model dat elke keer weer een nieuwe look gegeven kan worden. Zo’n model moest ik toe kunnen voegen aan de collectie van Twipp. Eindelijk was het gelukt om de dokterstas uit te werken. Natuurlijk deel ik met jullie graag het resultaat en de weg er naar toe.

Het proces rondom de tas

Voor het maken van een dokterstas komen een hoop attributen kijken. Omdat het een geheel andere manier van ontwerpen en maken is, moest ik veel nieuw gereedschap aanschaffen.

Het ontwerpen van een nieuwe tas is altijd een spannend proces. Je kunt ongeveer wel inschatten hoe de tas wordt. Bij en dokterstas is het nog wat moeilijker inschatten. Het model krijgt pas vorm als de beugels verwerkt zijn in de tas. De beugels bepalen de vorm en dus de uitstraling van de tas.

Waarom een dokterstas zo’n leuk model is

Zoals ik al eerder aangaf het model is tijdloos, een klassieker die vrijwel in elke tassencollectie thuis past. De tas is vooral erg praktisch in gebruik. Dankzij het slot bovenop wordt de beugel gesloten. Bij het openmaken van de tas worden de beugels geopend en heb je in één opslag door wat er in het hoofdvak van je tas zit. Vooral erg handig als je je sleutels of telefoon zoekt.

 

Ben je al overtuigd? Ik help je graag bij het ontwerpen van jouw dokterstas, we kijken samen naar de kleuren leer, voering, garen en de soorten ritsvakken. Vervolgens heb je een tas waar je jarenlang plezier van zult hebben.

P.S. Ik ben zelf helemaal gek op de sleutelhoesjes aan de dokterstas. Het geeft nét iets extra’s!