Lederen dokterstassen handgemaakt

Dokterstassen worden al jaren gemaakt. En dat is vanwege een reden, ze zijn namelijk erg praktisch in gebruik en zien er ook nog eens super leuk uit!

Waarom een lederen dokterstas zo handig is

De dokterstassen hebben een metalen beugel als sluiting. Bij het openen van de tas zie je gelijk heel de inhoud van de tas, dit is dankzij de beugels die de vorm behouden. Dankzij de hoeveelheid fournituren die verwerkt zijn in de tas, is het een schattig model geworden. Vooral het hoesje voor de sleutel is een leuk detail dat de tas helemaal afmaakt.

Een lederen tas heb je voor het leven

Daarnaast is een lederen tas altijd een goede investering. Een lederen tas heb je voor het leven, de tassen zijn ontzettend sterk! Ik krijg vaak vragen over het inspuiten van het leer zodat het mooi blijft. Ik doe vaak niks aan het leer. Het leer wordt namelijk steeds mooier door de tijd heen. Het karakter van het leer zal zichtbaar worden, de tas gaat leven. Een lederen tas toont kwaliteit aan.

Zelf je dokterstas samenstellen

Bij Twipp worden alle tassen met de handgemaakt. De patronen worden zelf ontworpen en kunnen daardoor aangepast worden naar uw wens. Ik heb verschillende kleuren leer, garen en voering in voorraad om unieke modellen te kunnen samenstellen. Bij het uitzoeken van leer kijk ik vooral naar de stevigheid. Door stevig leer te gebruiken voor een dokterstas blijft de tas mooi rechtop staan en behoudt hij zijn vorm.

Dokterstas blauw
Dokterstas zwart-wit
Dokterstas grijs