Een tijdje terug kon je de eerste Twipp Twist tas al zien op Facebook. Vandaag ga ik je er iets meer over vertellen. Het is tenslotte de eerste tas met een vachtje.

Vachtjes

Vachtjes, je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Ik heb er nog niet eerder mee durven werken. Vachtjes zijn duurder dan normaal leer, ik zou het dus jammer vinden als iets mislukt (want ja, soms mislukt er wel iets). Een tijd terug kon ik kleine stukken vachtjes kopen en daardoor werd het wel interessant om er mee aan de slag te gaan. Aangezien je aardig wat geld moet neertellen voor een heel koeienvel.

 

 

Leer

Ik zal altijd leer blijven gebruiken voor mijn tassen. Het is mooi, stevig en duurzaam. Maar juist de combinatie met het vachtje zorgt voor een stoer en warm effect. Het geeft de lederen tas net iets extra’s. Voorlopig is de Twipp Twist tas het enige model dat een vachtje heeft. Dit model heeft van binnen twee ritsvakken van 18 cm en een speciaal lipstickvakje. De meeste tassen van Twipp tassen hebben een magneetsluiting, deze tas is voorzien van een ritsdak.

 

Combineren en experimenteren

Ik vind het zelf een geslaagd experiment! Het geeft de tas net iets extra’s. Ik ben zeker van plan om vaker vachtjes te verwerken in mijn tassen. Voor nu gebruik ik nog kleine stukjes omdat ik het zonde vind om in een groot vel te gaan snijden. Ik krijg steeds meer nieuwe ideeën en merk dat het combineren van verschillende leersoorten, hele leuke effecten kan geven.

Vergeet Twipp ook niet te volgen op Facebook en Instagram om de laatste foto’s van de handgemaakte tassen te zien!