Ik was er laatst een paar dagen tussenuit met de familie. Toen ik de foto’s terugkeek van de vakantie, bedacht ik me opeens dat ik mijn tas al een jaar gebruik. Voor een tassenmaakster is dat best een unieke gebeurtenis. Ik kan immers zó een nieuwe tas in elkaar naaien als ik dat wil. Maar deze tas gebruik ik toch elke dag al een jaar lang. Ik vertel je hoe dat komt.

Een lederen tas voor het leven

Ik heb voor mezelf al eerder tassen gemaakt zoals een handtas en een crossbody. Deze tas was m’n eerste grote schoudertas. De tas is voorzien van het welbekende voorvak en aan de binnenkant zijn twee ritsvakken te vinden. Daarnaast heb ik er een haakje in gemaakt zodat ik mijn sleutels niet hoef te verliezen in de grote tas. De tas kan afgesloten worden door het ritsdak.

Waarom is deze tas zo fijn?

Deze tas is zo ontzettend fijn omdat hij geschikt voor iedere dag. Ik neem hem dan ook overal mee naar toe. Ik neem standaard best veel spullen met me mee. In mijn tas draag ik altijd een toilettasje met daarin vochtige doekjes, handgel, handcrème, elastiekjes etc. Daarnaast heb ik altijd mijn telefoon, autosleutels en portemonnee bij me. Deze spullen stop ik in mijn twee binnenvakken. Ik moet deze spullen snel kunnen vinden anders krijg ik zo’n kleine paniekaanval, je herkent het vast wel als vrouw. Je zou mijn twee binnenvakken dus kunnen zien als mijn clutch, de essentials zitten daarin.

Eerlijk gezegd gebruik is het buitenvak erg weinig, mijn visitekaartjes zitten erin en als mijn fototoestel meegaat zit mijn reservebatterij erin, verder gaat die rits heel weinig open.

Hij leer wordt alleen maar mooier

De tas is onwijs mooi geworden het afgelopen jaar. Het leer is echt gaan leven, de handvatten en de achterkant van de tas zijn gaan glimmen. Daardoor zie je dat hij veel gebruikt wordt.

Ondanks dat ik best veel te weten ben gekomen over leer de afgelopen jaren, verbaast het mij dat deze tas zijn stevigheid heeft behouden. Ik kan de tas overal neerzetten wat ik wil, de tas blijft rechtop staan en dat is ideaal! Daarnaast past er heel eenvoudig mijn laptop (macbook pro) in, waardoor hij ook geschikt is voor werk.

Een tas voor iedere dag

De handvatten, ook zo’n ding bij het maken van tassen. Ik wilde heel graag lange handvatten zodat de tas eenvoudig over mijn schouder zou gaan. Het probleem is vaak bij lange handvatten, dat de verhouding van de tas dan verdwijnt. Dat is bij deze tas dus niet gebeurd, hij draagt fijn en ziet er leuk uit. Door de grote van de tas, vind ik hem ideaal om even mee naar het dorp of de stad te gaan. Ik ben zo iemand die nog steeds vergeet een shopper mee te nemen, maar dat is met deze tas gelukkig helemaal niet erg!

Je merkt het waarschijnlijk wel, deze tas zal ik voorlopig nog even gebruiken. Hij is gewoon onwijs fijn, ik hoef nooit na te denken over welke tas ik meeneem.

rits