Wauw! Wat is het afgelopen jaar snel gegaan en wat heeft Twipp een hoop mogen beleven. In deze blog zal ik een opsomming geven wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar en soms zal ik daar toelichting op geven.

 • Brielle’s got Fashion show
 • Er hebben Twipp tassen in een winkel mogen liggen
 • Herfstmarkt in Brielle
 • De bekende Tassenontwerper Omar Munie mogen ontmoeten bij mijn leerhandel
 • Kerstmarkt in Oostvoorne
 • Een tas verkocht die naar Duitsland ging
 • Een tas verkocht die naar Frankrijk ging
 • Eindelijk de domeinnaam www.twipp.nl kunnen bemachtigen

En het laatste punt is misschien wel het mooiste van alles. Toen ik Twipp begon had ik niet meer de mogelijkheid om deze domeinnaam aan te schaffen. Ik was al helemaal gek op de naam, ik was dan ook niet van plan om die aan te passen. Je moet een beetje geduld hebben maar naar een jaar heb ik dan eindelijk www.twipp.nl kunnen kopen! Mijn geluk kon niet op toen ik plotseling zag dat hij vrijgekomen was, gelijk besteld en de rest van de dag met een glimlach op mijn gezicht rondgelopen.

DSCN1998

Er zijn natuurlijk ook een aantal algemene puntjes die meer met de ontwikkeling van mij als ondernemer te maken hebben dan met Twipp zelf. Eigenlijk zou elke ondernemer deze punten kunnen gebruiken, vooral de beginfase van je bedrijf is de fase waarop je meeste kritiek krijgt. Dat is jammer, want dit zou juist de leukste fase moeten zijn. Laat je dan ook nooit tegenhouden door wat andere tegen je zeggen. De volgende punten kan ik je meegeven:

 • Blijf altijd geloven in jouw ideeën/ producten/diensten
 • Luister naar de kritiek, neem het eventueel mee als verbeterpunten, maar laat je niet stoppen. Niet iedereen zal jouw plannen begrijpen en durft de stap als ondernemer te zetten.
 • Geniet van elke stap die je maakt: inschrijven bij KvK, domeinnaam registreren, website online zetten etc. Al die kleine dingetjes zorgen ervoor dat jij een ondernemer aan het worden bent.
 • Wees overal en altijd bezig met je onderneming, bij mijn onderneming betekent dat vooral kijken naar de tassen die iedereen met zich meedraagt en daar inspiratie uit halen.
 • Visitekaartjes! Mensen die geïnteresseerd zijn, zijn dol op visitekaartjes! Daarnaast heb ik tegenwoordig een boekje met een aantal tassenfoto’s mee in mijn tas, zodat ik mensen altijd iets kan laten zien en vertellen. Flyers daarentegen, willen niet altijd helpen en worden vaak in de dichtstbijzijnde prullenbak gegooid.
 • Blijf jezelf ontwikkelen en jezelf uitdagen om meer en beter te doen. Dit zorgt ervoor dat de energie in je onderneming blijft.
 • Het ondernemerschap is moeilijk te combineren en vraagt veel tijd. Ik heb gemerkt dat ik dat soms meer wilde doen, dan dat er mogelijk was binnen de tijd. Want helaas heeft een dag nog steeds 24 uur. Dit jaar wil ik dan ook nog meer bereiken met Twipp. Binnenkort staat er weer iets leuks op de planning, maar dat hoor je snel genoeg!
 • Het allerbelangrijkste is enthousiasme, sta achter je product. Op die manier kan jij mensen ook het meest enthousiast maken voor je product en onthouden ze je beter.

Ik zou misschien nog wel 10 punten mee kunnen geven, maar dit zijn wel de belangrijkste die ik elke dag met mij meedraag. Twipp is zoals je hoort nog steeds niet klaar en blijft zich ontwikkelen. Ik vind het geweldig om te zien wat er het afgelopen jaar gebeurd is en kijk nu al uit naar het volgende jaar met nog meer handgemaakte lederen tassen!